Graventoren Kruibeke monument

Gegevens:

Kasteelstraat
9150 Kruibeke

Website:

Openingsuren:
Open : Van Maandag tot Zondag
Uren : van 9u00 tot 18u00

Nieuws van "Graventoren Kruibeke monument"

Er is geen nieuws

Beschrijving van "Graventoren Kruibeke monument"

De Graventoren is het enige overblijfsel van de voormalige waterburcht met 17 torens van de graven van Vlaanderen. In 1955 kwam het Mercator- en Scheldemuseum in de toren. Het brengt een synthese van de ideologische uitdagingen in de 16de eeuw. Open van Pasen tot Allerheiligen van dinsdag tem zondag. Groepen kunnen een bezoek brengen buiten het seizoen, mits aanvraag.


De toren werd gedeeltelijk verwoest in 1583 door Marnix van Sint-Aldegonde. Toen hij in de 17de-18de eeuw fungeerde als militaire verschansing, liep hij zware schade op. Hij werd nooit volledig hersteld. De bouwresten werden opgeruimd in 1817, waarbij op de runes de huidige toren werd opgetrokken als jachtpaviljoen. Zijn onderbouw is uit Doornikse steen (12de eeuw), de bovenbouw (eind 14de eeuw) is in gotische stijl uitgewerkt.
Naar aanleiding van het Mercatorjaar 1994 werd de Graventoren heringericht met een tentoonstelling 'Mercators Schrijn', het leven en de tijdsgeest van Mercator.
Het Mercatoreiland omvat verder nog de Reynaertmuur met gebeeldhouwde taferelen van W. Van den Broeck, de 16de-eeuwse getijdenmolen met het grootste binnenmolenrad van Belgi, gerestaureerd en malend sinds 1997 en het monument 'Reynaert, Pelgrim, Torenwachter' van A. Dammen.


Ma Gesloten
Di-Vr: van 13:00 tot 17:00
Za-Zo: van 11:00 tot 17:00

Rubrieken van "Graventoren Kruibeke monument"

Uitstapjes Toeristische uitstapjes


Contact opnemen met "Graventoren Kruibeke monument"* Dit systeem maakt het mogelijk om te voorkomen dat het versturen van spam.


Berichten ()

Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden,
Ik zoek
een adres!

Mijn kortingen
Breugelhoeve
Korting van 5% op vertoon van een Famidookaart....
Het Water en Fontein Muse
minder 1 euro voor de volwassenen...
Kinderklanken
Korting van 20 % bij aankoop van liedbundel + CD Kinderklank...
Meer kortingen [+]