Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/vwww/vhosts/backoffices/activites/includes/fn_text.php on line 2007 Hof De Abeeleboom
Hof De Abeeleboom

Gegevens:

Steentjesmolenstraat, 33
8906 Elverdinge

Tel: 057/42.23.15

Fax: 057/42.16.65

Website:

Openingsuren:
Open : Van Maandag tot Zondag
Uren : van 9u00 tot 18u00

Nieuws van "Hof De Abeeleboom"

Er is geen nieuws

Beschrijving van "Hof De Abeeleboom"

Sinds het jaar 1973 wordt er op de hoeve "Hof De Abeeleboom" aan hoevetoerisme gedaan. Dit werd toen gedaan door de ouders van de huidige boer Patrick.
Patrick is dus als kind opgegroeid tussen de kinderen van de gasten en weet precies wat de gasten en de kinderen wensen. Toen was het de bedoeling om echt eens met de boer samen te leven en het echte boerenleven van heel dichtbij mee te maken. Dit probeert men op "Hof De Abeeleboom" nog steeds hoog in het vaandel te dragen.

De hoeve ligt helemaal tussen weiden en velden en is 300 m van de openbare weg verwijderd. Daardoor is de hoeve ideaal voor jonge gezinnen, familieweekends en vriendenrenies. Kinderen genieten dan ook de volledige vrijheid. Er zijn er vele spelen en dit allemaal gratis: vele go-carts, fietsjes, tractortjes; zandbak; glijbaan; hooizolder; speelzaal met biljarts, tafelvoetbal en tafeltennis; trampoline; basketbal enz.

Maar laten we even kijken naar de boerderij (35 ha groot) met zijn 40 melkkoeien, 20 jonge runderen en kalfjes, 430 mestvarkens en een 10-tal kippen. Zonder enige beperking en zoveel ze willen, kunnen de kinderen naar de dieren gaan kijken en eventueel meehelpen. Boer Patrick ,"De grote kindervriend", neemt de kinderen dagelijks mee op de tractor om de koeien eten te geven en neemt ze mee om de koeien te melken. Dit laatste gebeurt door een computergestuurde machine maar de kinderen mogen gerust eens proberen de koeien met de hand te melken of de kalfjes drinken te geven. Dagelijks mogen de kinderen de koeien van de weide halen voor het melken en mogen ze de eieren bij de kippen rapen.

Ook aan alle veldwerkzaamheden kunnen de kinderen deelnemen.
In de zomermaanden wordt bijna wekelijks een gratis rit gemaakt met tractor en kar door de velden en het bos. Dat vinden alle gasten steeds reuzefijn !
Kortom, eens de kinderen op de boerderij zijn losgelaten, zijn ze er nog moeilijk van weg te krijgen!

In huis heerst er een zeer familiale en gezellige sfeer. Claudine " de boerin" zorgt voor de heerlijke maaltijden. In de dubbele zithoek vindt men radio, TV en alle streekinfo. s'Avonds zit iedereen gezellig samen in de grote living of bij mooi weer buiten op het terras. Zo voelt men er zich helemaal thuis!

De kamers zijn ruim en comfortabel en hebben uitzicht op de landerijen of op de boerderij. Er zijn 9 gastenkamers:

* 5 met wastafel in de kamer , douche en wc op de gang.
* 4 met wastafel , douche en wc in de kamer.

De hoeve voorziet logement tot 27 personen en is daardoor ideaal voor groepen. Buiten de schoolvakanties is het er dan weer zeer rustig en aantrekkelijk voor senioren.
In de weekends zijn bovendien familie- en / of vriendenfeestjes mogelijk. Uiteraard worden er ook speciale prijzen gemaakt voor jeugdgroepen, schoolreizen, landbouweducatie en plattelandsklassen.

Contact opnemen met "Hof De Abeeleboom"* Dit systeem maakt het mogelijk om te voorkomen dat het versturen van spam.


Berichten ()

Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden,
Ik zoek
een adres!

Mijn kortingen
Clown Argo
10% korting op een boeking van clown argo...
GreenCity Tours
Op vertoon van Famidookaart, gratis bijkomende verzekering d...
FRANLIS
groepstarief op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]