Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/vwww/vhosts/backoffices/activites/includes/fn_text.php on line 2007 Kasteel Marnix van Sint-Aldegonde
Kasteel Marnix van Sint-Aldegonde

Gegevens:

Kasteelstraat, 34
2880 Bornem

Tel: 03/889.90.09

Website:

Nieuws van "Kasteel Marnix van Sint-Aldegonde"

Er is geen nieuws

Beschrijving van "Kasteel Marnix van Sint-Aldegonde"

Kasteel Marnix van Sint-Aldegonde werd eind 19de eeuw gerenoveerd door architect Hendrik Beyaert. Hij bewaarde de proporties van het prachtige Renaissancekasteel gebouwd door de Spaanse edelman don Pedro Coloma.

Het geleid kasteelbezoek spitst zich toe op de 16de eeuw en de prachtige historische schilderijen van Margaretha van Oostenrijk, Karel V en Filips II dompelen de bezoeker onder in deze verwarde maar opwindende periode uit onze geschiedenis.

Het kasteel is in het bezit van een collectie 18de eeuws meubilair, prachtige gravures van Pieter Breughel de Oude, een kantkamer en een kamer met antieke poppen. De opstelling van het geheel getuigt van de passie van de eigenaars om bezoekers in een uitzonderlijk kader te ontvangen.

Als afronding van het bezoek maakt u kennis met een permanente tentoonstelling over Filips de Marnix , rechterarm van Willem van Oranje. Zij brengt hulde aan de auteur van de Nederlandse nationale hymne en van de ?Bincorf? en daarnaast burgemeester en moedige verdediger van zijn stad Antwerpen tegen Alexander Farnese.

In de bijgebouwen is een charmant museum met een verzameling perfect onderhouden koetsen ondergebracht.

Rubrieken van "Kasteel Marnix van Sint-Aldegonde"

Uitstapjes Toeristische uitstapjes


Contact opnemen met "Kasteel Marnix van Sint-Aldegonde"* Dit systeem maakt het mogelijk om te voorkomen dat het versturen van spam.


Berichten ()

Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden,
Ik zoek
een adres!

Mijn kortingen
Kralenenzo
Leden van de famidooclub krijgen op vertoon van de kaart 5% ...
Hof Ter Daele
Boeken voor een overnachting voor mensen met een famidookaar...
Facetheaction.be GCV
Korting van €10 op vertoon van Famidookaart...
Meer kortingen [+]