Literair Museum Hasselt

Gegevens:

Bampslaan, 35
3500 Hasselt

Tel: 011/26.17.87

Fax: 011/23.22.97

Website:

Openingsuren:
Van 02/12/2007 tot 02/12/2007
van 14u00 tot 17u00

Nieuws van "Literair Museum Hasselt"

Er is geen nieuws

Beschrijving van "Literair Museum Hasselt"

"Jeugdauteurs en -illustratoren" - piepen in kijkkastjes van schrijvers en tekenaars. "Limburgers over Congo" - van ontdekkingsreizigers tot hedendaagse reisauteur. "Steenkoolmijnen in de literatuur" - opkomst, bloei en verval van de Limburgse mijnen verteld via mijnliteratuur. "Onderduiken" - kijkkastjes in een heuse schuilkelder. "Van schrijver tot lezer" - hoe een boek gemaakt wordt.

Jongeren van 6 tot 15 jaar kunnen het museum individueel of in klasverband ontdekken aan de hand van speurtochten. Spelenderwijs komen zij in contact met literatuur.

Voor kinderen uit het basisonderwijs en het lager secundair is er de KRIEBELBOEKENZOEKTOCHT, een speurtocht door het museum naar alles wat je kriebels geeft. Er zijn aangepaste versies voor beroepsklassen en extra blaadjes voor superleesbeesten. Uiteraard zijn er verschillende zoektochten naar leeftijd.

OORLOG EN VREDE - in deze speurtocht gaan jongeren op zoek naar kijkkastjes die met oorlog en vrede te maken hebben. Of dichter bij hun eigen leefwereld: pesten en vriendschap. Tenslotte duiken ze onder in de schuilkelder van het museum.

Rubrieken van "Literair Museum Hasselt"

Uitstapjes Musea en tentoonstellingen


Contact opnemen met "Literair Museum Hasselt"* Dit systeem maakt het mogelijk om te voorkomen dat het versturen van spam.


Berichten ()

Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden,
Ik zoek
een adres!

Mijn kortingen
Zandsculptuurfestival
Korting van 4 euro p.p. op vertoon van Famidookaart...
Vaderzoon.be
10% korting op vertoon van Famidookaart...
Kidsdinge Origineel speel
Bij bestellingen vanaf 75 euro is de levering in Belgi n N...
Meer kortingen [+]