Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/vwww/vhosts/backoffices/activites/includes/fn_text.php on line 2007 Literair Museum Hasselt
Literair Museum Hasselt

Gegevens:

Bampslaan, 35
3500 Hasselt

Tel: 011/26.17.87

Fax: 011/23.22.97

Website:

Openingsuren:
Van 02/12/2007 tot 02/12/2007
van 14u00 tot 17u00

Nieuws van "Literair Museum Hasselt"

Er is geen nieuws

Beschrijving van "Literair Museum Hasselt"

"Jeugdauteurs en -illustratoren" - piepen in kijkkastjes van schrijvers en tekenaars. "Limburgers over Congo" - van ontdekkingsreizigers tot hedendaagse reisauteur. "Steenkoolmijnen in de literatuur" - opkomst, bloei en verval van de Limburgse mijnen verteld via mijnliteratuur. "Onderduiken" - kijkkastjes in een heuse schuilkelder. "Van schrijver tot lezer" - hoe een boek gemaakt wordt.

Jongeren van 6 tot 15 jaar kunnen het museum individueel of in klasverband ontdekken aan de hand van speurtochten. Spelenderwijs komen zij in contact met literatuur.

Voor kinderen uit het basisonderwijs en het lager secundair is er de KRIEBELBOEKENZOEKTOCHT, een speurtocht door het museum naar alles wat je kriebels geeft. Er zijn aangepaste versies voor beroepsklassen en extra blaadjes voor superleesbeesten. Uiteraard zijn er verschillende zoektochten naar leeftijd.

OORLOG EN VREDE - in deze speurtocht gaan jongeren op zoek naar kijkkastjes die met oorlog en vrede te maken hebben. Of dichter bij hun eigen leefwereld: pesten en vriendschap. Tenslotte duiken ze onder in de schuilkelder van het museum.

Rubrieken van "Literair Museum Hasselt"

Uitstapjes Musea en tentoonstellingen


Contact opnemen met "Literair Museum Hasselt"* Dit systeem maakt het mogelijk om te voorkomen dat het versturen van spam.


Berichten ()

Blijf op de hoogte ! Activiteiten, recepten, wedstrijden,
Ik zoek
een adres!

Mijn kortingen
Waterburcht Pietersheim
€ 2,00 i.p.v. € 2,50 per volwassene € 6,0...
Karpediem
gratis vormpje om thuis mee verder te experimenteren...
Hoevehotel Klein Noordhof
Bij vertoon van Famidookaart wordt bij aankomst het aperitie...
Meer kortingen [+]